S'acaba l'època dels
carbassons, i des de la cooperativa hem compartit receptes per fer-los ja que en teniem forces.
Al llibre "La despensa de hipócrates" d'Antonio Palomara Txalaparta ed. ens parla
de les propietats del carbassó. Entre elles:
- És bo pel cor i
per les arteries
- La diabetis
- Baixa el
colesterol
- Baixa la pressió
arterial
- És antioxidant
- I de fàcil
digestió i diürètic
El podem aprofitar
cru, ratllant-lo a l'amanida, o cuit de moltes formes.
La recepta que us
proposem es un pastís salat de carbassons:
Ingredients:
- 750g carbassó (aprox. + o -)
- 2 ous
- 100 ml llet vegetal (si voleu
de vaca tb)
- 50 g formatge rallat
(opcional i al gust de cadascuna)
- 70 g farina
- 20 ml d'oli d'oliva
- 1/2 sobre de llevat
- Sal
- Pebre
- Formatge si voleu gratinar-lo.
Preparació:
- Tallem el carbassó a lamines primes (rodanxes).
- Batem els ous i afegim l'oli, la beguda vegetal o llet,, el formatge i una mica de sal i pebre i barregem bé.
- Incorporem la farina amb el llevat (prèviament tamisats), remenem la massa perquè no quedi cap grumoll.
- Engreixem el motlle amb oli. I fem una capa de carbassó cobrint-lo amb la barreja i així fins omplir el motlle segons els carbassons.
- Acabem repartint per sobre la barreja que ens quedi i el formatge.
- Coem al forn durant uns 35-40 minuts, punxem per comprovar que el carbassó ja esta vuit i que estigui ben daurada per sobre.
- El forn a'ha de preescalfar i coure a 180º.
Comentaris: Veureu que no hi ha una gran
quantitat de massa, es tracta de fer una capa fineta damunt dels carbassons cada vegada.
La recepta, amb modificacions nostres, la vam treure de:
http://comacasa-res.blogspot. com.es/2010/08/pastis-de- carbassons.html, en aquest bloc diu que la va treure de http://cocinabetulo. blogspot.com
Bon profit!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada