dijous, 26 de setembre del 2013

Pastís de carbassó


S'acaba l'època dels carbassons, i des de la cooperativa hem compartit receptes per fer-los ja que en teniem forces.
 
Al llibre "La despensa de hipócrates"  d'Antonio Palomara Txalaparta ed. ens parla de les propietats del carbassó. Entre elles:
  • És bo pel cor i per les arteries
  • La diabetis
  • Baixa el colesterol
  • Baixa la pressió arterial
  • És antioxidant
  • I de fàcil digestió i diürètic
El podem aprofitar cru, ratllant-lo a l'amanida, o cuit de moltes formes.

La recepta que us proposem es un pastís salat de carbassons:

Ingredients: 
  • 750g carbassó (aprox. + o -)
  • 2 ous
  • 100 ml llet vegetal (si voleu de vaca tb)
  • 50 g formatge rallat  (opcional i al gust de cadascuna)
  • 70 g farina
  • 20 ml d'oli d'oliva
  • 1/2 sobre de llevat
  • Sal
  • Pebre 
  • Formatge si voleu gratinar-lo.
Preparació:
  1. Tallem el carbassó a lamines primes  (rodanxes).
  2. Batem els ous i afegim l'oli, la beguda vegetal o llet,, el formatge i una mica de sal i pebre i barregem bé. 
  3. Incorporem  la farina amb el llevat (prèviament tamisats), remenem la massa perquè no quedi cap grumoll.
  4. Engreixem el motlle amb oli. I fem una capa de carbassó cobrint-lo amb la barreja i així fins omplir el motlle segons els carbassons.
  5. Acabem repartint per sobre la barreja que ens quedi i el formatge.
  6. Coem al forn durant uns 35-40 minuts, punxem per comprovar que el carbassó ja esta vuit i que estigui ben daurada per sobre.
  7. El forn a'ha de preescalfar i coure a 180º.

 Comentaris:  Veureu que no hi ha una gran quantitat de massa, es tracta de fer una capa fineta damunt dels carbassons cada vegada.

La recepta, amb modificacions nostres, la vam  treure de:


Bon profit!!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada