dilluns, 24 de gener del 2011

Pasta de dents*

Material: morter o algun vol, pots de vidre, pals de fusta i un fogó o foc per escalfar l'aigua per a la infusió amb algun recipient adequat.

Ingredients: argila verda, aigua, oli essencial de sàlvia, oli essencial de clau, pròpolis.
Per a la infusió faig dues opcions:
a) Liquen, farigola, calèndula i romaní
b) tarongina, farigola, sàlvia i cua de cavall
Segurament es pot fer una combinació diferent, però només he provat alguna vegada d'intercanviar algun material quan no en tenia d'un o altre, i no us ser dir quin es millor i/o m'agrada més. Els olis són el que donen el gust i sensacions.

Procediment: Es fa una infusió amb les plantes medicinals. Un cop feta es va afegint a l'argila tot remenant-la . Afegim unes gotetes de cada oli essencial i continuem remenant perquè no quedin grumulls i tingui la consistència que ens agradi.
Empotem i deixem refredar. Penseu que la pasta de dents es va assecant amb el temps i haureu d'anar afegint aigua o infusió per mantenir-la com més us agradi.
I a rentar-se les dents.
 

* Hi ha algunes persones que diuen que es molt forta i pot ratllar l'esmalt, altres que millor alternar-la amb alguna altra i no fer totes les rentades amb aquesta, que es fantàstica... D'opinions n'hi ha de tots els tipus. Però cadascú s'ha de fer el que li vagi millor, com en tot.

1 comentari:

  1. Hola Sonia: Soc la Maria Santfores.
    Avui faré la primera pasta de dents artesana gràcies a la teva recepte!
    A veure si em surt bé!
    Gràcies per penjar-la en aquest blog!
    Salut i afecte!

    ResponElimina