dijous, 7 de juny del 2012

2n mercat de les espècies, productes i artesania a Argençola

mercat espècies, artesania. Argençola

Ara que els dies s’allarguen, s’apropa el solstici d’estiu i gaudim més de la vida a l’aire lliure, El Trill - Associació Cultural del Terme d’Argençola, us volem convidar a visitar-nos el proper diumenge 17 de juny per participar al 2n Mercat de les Espècies, Productes i Artesania.
La gran acollida que va tenir aquesta iniciativa en la seva primera edició, ens han encoratjat a l’hora de cercar i crear noves activitats per apropar a la gent, les herbes i les espècies, grans desconegudes, tot i que acompanyen a l’esser humà des de la prehistòria. Per sort cada cop és més gran el nombre de persones que s’adonen de la importància de recuperar usos i coneixements perduts, o a punt de perdre’s, de cara a millorar la nostra qualitat de vida, la del nostre medi natural i perquè no, la de la nostra economia.
Per això, aquest 2n Mercat, vol ser una festa pels sentits de tots aquells que ens visitin. Volem que aprengueu a través de la vista, l’olfacte, el tacte i sobre tot el gust.
Amb aquest objectiu us hem preparat un seguit d’activitats, que podeu consultar amb detall a través de la nostra pàgina web: www.eltrill.org.
Volem destacar especialment:
  • La Sortida de reconeixement de flora, que de la mà de l’Astrid van Ginkel, ens descobrirà un nou racó del Terme d’Argençola, la riera de Clariana. Tots aquells que vulgueu participar-hi heu de ser a les 9 del matí davant del Local Social de Clariana, on us podreu inscriure.
  • El 2on concurs de sals condimentades, valorades per un jurat de professionals en el món de la gastronomia i al qual us animem a participar, provant de preparar la vostra sal aromatitzada, amb les herbes o espècies que més us agradin.
  • El Taller infantil, que intentarà apropar el món de les flors, els seus colors, olors i formes als nens i donar ales a la seva creativitat de la mà de Martí Garrancho.
  • Les xerrades d’aquest any, que seran tres: dues abans de dinar i la darrera a la tarda, i ens parlaran de la temàtica central del Mercat des de diferents vessants, sorprenents en alguns casos.
  • El taller per aprendre a preparar licors i elixirs d’herbes, conduit per Sílvia Escura, M. Àngels Solé i Maria Descarrega.
  • La recreació a petita escala d’un mercat d’espècies d’Istambul (Turquia), on podreu veure, olorar i comprar les famoses espècies, el comerç i el control de las quals, han tingut una importància històrica fonamental, en el desenvolupament del món tal i com el coneixem.
  • Com l’any passat podreu trobar parades de productes i artesania, que hem seleccionat acuradament per apropar-vos una mostra representativa del que es fa a prop de casa nostra.
Us convidem a tots a venir fins a Argençola i gaudir de 2n Mercat de les Espècies, envoltats com sempre, de les vistes i el paisatge de la nostra vila, un tresor per descobrir si encara no la coneixeu.

Us hi esperem a tots i totes, el proper 17 de juny de 2012 a Argençola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada